Hur tillämpas Multireligionvalsystemet

I motsattts till kyrkovalet får inget politiskt parti eller politiker som representerar något parti delta i Multireligionvalsystemet.

Multireligionval praktisk tillämpning,

Multireligionvalsystem är den teorotiska delen , Multireligionval är den praktiska delen och Multireligionstödet är den finansiella delen som motsvarar partistödet.

Multireligionvalsystemet börjar med att tillämpas i Sverige, övriga nordiska länder , hela EU och så småningom övriga länder . Vi utgår från att de religiösa ledarna för de olika trossamfunden skall vara förebilder i att sinsemellan utöva demokrati .

Fas I: Tillämpning

De som representerar olika trossamfund i Sverige . Buddism, Daoism ,Hinduism, Judendom , Kristendom och Islam kallas in till ett öppet möte. Där görs en jämförelse mellan det nuvarande kyrkovalet och det nya MultiReligionValsystemet. Samtidigt skildras hur övergången från kyrkovalet till multireligionvalsystem.skall gå till.

Efter presentation av.statistiken och Multireligionstödet som skall ersätta nuvarande system som består av skattemedel till SST som i sin tur fördelar dessa skattemedel till de olika trossamfunden så får man en bild på hur många trossamfund och röstberättigade som finns.

Alla tillgångar överförs till Multireligionstödet som ska heta myndigheten för Multireligionstöd.

För finansiering av översättning till oilika språk , renovering av byggnader , valrörelse m.m

Information till röstberättigade från alla trossamfund skall vara tillgänglig på olika språk , till detta behövs också översättare. SR sänder redan nyheter på olika språk men med ytterligare ett ämne, Multireligionvalet. Varje trossamfund skall ha en egen hemsida under den svenska topdomänen .se., så att blir det lättare att hitta , där söker de röstberättigade den information som kan hjälpa dem i valet. Detta i sin tur underlättar spridning av valinformation gällande multireligionvalet. Detta finansieras genom multireligionstödet..

Valmyndigheten får samma roll som i de allmänna valen och EU-valet genom att trycka valsedelar som finansieras med multireligionstödet . De röstberättigade får hänvsning till de olika vallokalerna såsom skolor, daghem i ett valkuvert som skickas ut av skattemyndigheten som även har hand om folkbokföringen.

Under valrörelsen skall lokaler öppnas för allmänheten som söker svar på sina frågor .

Fass II: trossamfund.

Valet av en internationell församling som representerar alla trossamfund.

När buddisterna, Daoism ,Hinduism, Juderna , Kristna och muslimerna valde sina företrädare och valresultaten presenteras får vi klarhet om vem som skall representera Buddism, Daoism ,Hinduism, Judendom , Kristendom och Islam i Sverige . De valde religiösa ledare som skall uttala sig i de viktigaste frågorna.

De utgör den internationella församlingen i Sverige i och med detta upphävas kyrkovalet och upplöses kyrkomötet i sin helhet.

Målet för övergång från kyrkoval till Multireligionvalsystem är fred , stoppa dessa pågående krig , motverka konflikter , en konfliktlösningsmodell.

Som styrmedel i Multireligionvalsystemet tillämpas följande , det är demokratin som givit oss religionsfrihet , inte religionen som givit oss demokrati , det är därför nödvädigt att införa demokrati i alla trossamfund.